Gesprek inplannen

Plan hieronder in Calendly je strategiegesprek in!

Wat kan ik verwachten?

Tijdens het advies- en kennismakingsgesprek zijn wij vooral benieuwd naar wie jij bent en wat je doet. Daarbij komt dat wij razend benieuwd zijn naar wat voor onderneming je hebt en wat je daarmee wilt bereiken.

Het is dan ook onze doelstelling om er voor te zorgen dat jij na het kennismakingsgesprek, het gesprek verlaat met nieuwe kennis, antwoorden op al je financiële vragen en oplossingen ten aanzien van je huidige drempels.


Wij vinden het belangrijk dat ongeacht je klant wordt of niet, je het gesprek verlaat met een doos vol met waarde.

Veelgestelde vragen

Heb ik een opzegtermijn?

In overleg hanteren wij een kwartaal tot halfjaar opzegtermijn. Onthoud als ondernemer altijd dat je wettelijk een bewaarplicht hebt van 7 jaar. Nadat je hebt opgezegd, is dat een eigen verantwoordelijkheid.

Heb ik persoonlijk contact met mijn boekhouder?

Absoluut. Je krijgt een vast aanspreekpunt en alle vragen worden uiterlijk binnen 48 uur beantwoord.

Hoe gaat het opstartproces in zijn werk?

Je boekhouding uit handen geven is een vertrouwenskwestie. Dat weten wij ook. Daarom maken we graag eerst kennis. Vervolgens doen we een passend aanbod die past bij jouw bedrijf. Vervolgens zorgen we voor een vlekkeloze onboarding. Maandelijks lever je de benodigde facturen aan en evalueren we samen indien daar behoefte naar is (kosteloos).

Is de inkomstenbelasting inbegrepen?

Ja. Vanaf het moment dat je klant wordt dragen wij zorg voor alle aangiftes van het boekjaar waarin je klant bent geworden. Zowel zakelijk als privé.

Is de BTW aangifte inbegrepen?

Ja. Vanaf het moment dat je klant wordt dragen wij zorg voor alle aangiftes van het boekjaar waarin je klant bent geworden.

Zijn support en advies ook inbegrepen?

Jazeker. Elke klant heeft recht op een adviesgesprek per maand. Daarnaast worden alle vragen binnen 48 uur beantwoord, zelfs complexe vraagstukken.

Helpen jullie ook bij achterstand met de boekhouding?

Dat doen wij ook. Indien je bij ons aanklopt voor een achterstallige boekhouding zullen wij daar een offerte op maat voor toesturen.

Moet ik naast het betalen van de maandelijkse prijs nog iets extra’s betalen?

Nee. Wij houden net zo weinig van onverwachte verrassingen als jij. Bij ons zul je nooit een extra factuur ontvangen, zonder dat je daar van af weet.

Wat als ik te veel vragen stel of te veel transacties heb gemaakt deze maand?

Wij zullen nooit extra rekenen voor vragen. Op het moment dat je structureel (3 maanden achtereenvolgend) meer mutaties hebt dan in je pakket zitten, zullen wij een pakket wisseling voorstellen.

Dus. Ik zal echt nooit, maar dan ook nooit een onverwachte factuur ontvangen?

Nee. Beloofd bij deze.  

Scroll to Top
Scroll to Top